КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Средба со претседателот на Република Бугарија Петар Стојанов (1997 – 2002 г.) во КИЦ на РСМ во Софија

Културно-информативниот центар на Северна Македонија, на 31 јули 2023 година, беше посетен од г-н Петар Стојанов, претседател на Република Бугарија во периодот 1997 – 2002 година, тој беше пречекан од директорот на македонскиот КИЦ во Софија д-р Сашко Насев и амбасадорката на нашата земја во Бугарија Н.Е. Агнеза Руси-Поповска. Во искрен, пријателски разговор и атмосфера претседателот Стојанов покажа особен интерес за културните врски меѓу Скопје и Софија. На пријателската средба во просториите на Центарот присуствуваа и Елисавета Шапкарева и Рајна Дрангова, кои се претставници на македонските родови во Бугарија.

Гостите имаа прилика да ја разгледаат изложбата на македонската уметница од Прилеп Александра Богоеска и да се запознаат со некои од содржините во библиотеката на нашиот Центар. На претседателот Петар Стојанов му беше врачен и личен подарок – уметничка графика од уметникот и организатор на културни настани во КИЦ на РСМ во Софија Иво Пецов.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31