КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на „Мистериозен спектакл“ од Катја Андреева во КИЦ на РСМ во Софија

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
15 Dec 2023 - 18:30

На 15 декември 2023 (петок), од 18:30 часот, во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија ќе се одржи промоцијата на книгата „Мистериозен спектакл“ од Катја Андреева.

Прва книга на Катја Андреева ја следи логиката на долгогодишното поетско и сценско искуство, поврзано со изведби на авторски спектакли, перформанси, претставувања во формати како што се фестивали, литературни читања, учества во театарски работилници.

За време на промоцијата на книгата, која е издание на издателство „Херон прес“ од Софија, ќе може да се проследат и учествата на Меглена Божанова – ликовна уметница, Ана Танчева – актерка, Цветелина Малџанска – сопран и Надежда Малчева – пијано.

Повеќе информации во врска со промоцијата на следниот линк: https://kic.com.mk/bg/content/predstavyane-na-misteriozen-spektakl-ot-katya-andreeva-v-kic-na-rsm-v-sofiya

 

 

Share

Настани

  • 27 Feb 2024 - 18:30

    Во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија на 27 февруари 2024, со почеток од 18:30 часот, ќе се одржи промоцијата на романот „Боксерот од Ново маало“ од Владимир Плавевски.

    На настанот посветен на македонскиот писател, новоиздадената преведена книга ќе биде претставена од...

    КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29