КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Посета на Операта во Варна

На покана на директорката на Државната опера и театар во Варна и директорка на продуцентскиот и културен центар, г-ѓа Даниела Димова, директорот на КИЦ на РСМ во Софија д-р Сашко Насев присуствуваше на премиерата на операта „Волшебната флејта“ од В .А. Моцарт во режија на г-дин Антониу Замфир од Романија и диригент г-дин Христо Христов од Бугарија.

Со спектакуларна изведба и во извонреден амбиент операта имаше голем успех.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31