КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Пијанорецитал на Ана Гацева

На 26 ноември, во концертната сала "Борис Христов" свој пијанорецитал имаше Ана Гацева. Познатата пијанистка пред софиската публика се претстави со "Слики" од Клод Дебиси, "Пиеси оп. 118" и со две композиции од Кокан Димушевски. Ова беше второ претставување на Гацева со соло концерт во Софија кој како и првиот во 2008 година беше во реализација на Културноинформативниот Центар на Р. МАкедонија во Софија и со поддршка од Министерството за култура на Р. Македонија.

Пијанорецитал на Ана Гацева (снимка)
Пијанорецитал на Ана Гацева (снимка)
Пијанорецитал на Ана Гацева (снимка)
Пијанорецитал на Ана Гацева (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31