КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија

На 18 октомври 2018 година, во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија се одржа пијано рецитал на македонската пијанистка Елена Костовска. На концертот беа изведени дела од Куперин, Дебиси, Шопен, Шуман, Зографски и други.

Елена Костовска остави извонредно силен впечаток пред публиката, а според колегите музичари од Софија и пијанисти и диригенти – програмата била на високо професионално ниво, како и самата изведба.

На настанот присуствуваа Државниот секретар на МНР г-дин Виктор Димовски, како и бугарски и македонски дипломати, а самата програма ја отвори директорот на КИЦ д-р Сашко Насев кој ги запозна присутните со пијанистката Елена Костовска и со следните настани кои се одржуваат во КИЦ и во Софија воопшто.

На големо задоволство на присутните и на самата уметница се изрази надеж за понатамошна меѓусебна соработка.

Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Пијано рецитал на Елена Костовска во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)

Концерт на Елена Констовска в КИЦРМ в София

Настани

18 Oct 2018 - 18:30
Пијано рецитал на Елена Костовска (фотографија)

Соло концертот „Пијано рецитал“ на Елена Костовска ќе се одржи во КИЦ на РМ во Софија на 18 октомври (четврток) од 18:30 часот.

Во програмата на концертот се предвидени композиции на светски познатите композиторски имиња како Франсоа Купрен, Клод Дебиси, Фредерик Шопен, Роберт Шуман, Ернесто Лекуона, а исто...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31