КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, во соработка со Музејот на град Скопје, на 4 март во 18:00 часот, во просториите на КИЦ беше отворена изложба на фотографии под наслов "Фрагмети" од  Марин Димески. Изложбата ја отвори директорот на Музејот на град Скопје, Јован Шурбановски.

Марин Димески е професионален фотограф, роден е 1948  год. во Прилеп. Завршил историја на уметноста на Филозофскиот факултет во Скопје. Со уметничка фотографија се занимава од 1970 година. Автор е на осум самостојни изложби, учествувал со свои дела и на поголем број групни изложби во земјата и странство на кои има добиено повеќе награди и признанија. Член е на ДЛУМ и на Здружението на применети уметности на Хрватска, на Хрватското друштво на ликовните Уметници на Истра.

Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)
Музеј на град Скопје, проект: Изложба на Марин Димески (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30