КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Културно Информативен Центар Скопje

ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНА ВЕК – секојдневно континуирано создавање културни вредности, конзументи, “зависници“ на создадените вредности, промовирање и афирмирање на македонската култура и уметност во Европа и светот:

МУЗИКА – на сцената на првиот и единствениот камерен простор, култниот “Салон 19’19“ и ширум Македонија и Европа, организирани и координирани повеќе од  2 000:  камерни концерти, рецитали, џез концерти, носачи на звук, I ФЕСТИВАЛ НА ЦРКОВНО ИСТОЧНО ПЕЕЊЕ…

ТЕАТАР  – на сцената на култниот “ Салон 19’19 “:  драмски претстави, комедии, монодрами, дуодрами, детски драмски студиа…

ЛИКОВНА УМЕТНОСТ – I-ва ликовна галерија во Македонија: ликовни изложби, перформанси, ликовни студиа, графичко атеље… Мартиноски, Личеноски, Владимирски, Коџоман, Тодороски, Мазев, Гуте, Ташковски, Анастасов, Корубин, Траиковски, Чемерски, Климт, Кун, Муртиќ, Прица, Милосавњевиќ, Кулмер,  Величковиќ, Кунинг, Егон Шиле, Холеман…

I-ва Продажна галерија во Македонија

“КУЛ-ПАРК“ – бројни мултимедијални проекти, перформанси, концерти…

КНИЖЕВНОСТ – македонскиот, европскиот, светскиот пишан збор:

театар на поезија, драмски рецитали, издавање на нови книжевни изданија во сопствена продукција, средби со автори, монодрамски презентирања, критички осврти за автори, дела и/или пак, соодветни теми, артистички изведби на делови од творештва, како и непосреден дијалог со конзументите на овој вид уметност…

I-ва библиотека во Македонија со македонски и европски дневни изданија на печатени мас-медиуми.

Мултимедијални спектакли – “ВИДИ МУЗИКА – СЛУШНИ СЛИКА – ДОБИЈ КНИГА“, културно-историски манифестации – “ДЕНОВИ НА ЈУСТИНИЈАН“, јавни дебати и трибини за актуелни општествени текови, семинари, информации, “СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА“, “СКОПСКО ЛЕТО“.

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31