КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт за обоа и пијано на Васил Атанасов и Тодор Светиев

Во Камерната сала "Бугарија", на 15 ноември се одржа концерт за обоа и пијано, на познатите македонски музички уметници и педагози Васил Атанасов и Тодор Светиев. На програмата беа изведени дела од Лоеје, Шуман, Сан Санс, Асафиев, Колин и македонскиот композитор Стојан Стојков.

Концертот беше поддржан од Министерството за култура на Р Македонија

Концерт за обоа и пијано на Васил Атанасов и Тодор Светиев (снимка)
Концерт за обоа и пијано на Васил Атанасов и Тодор Светиев (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31