КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на познатата македонска пијанистка Даница Стојанова

На 24 ноември во Музичкиот центар "Борис Христов" во Софија, свој целовечерен концерт имаше познатата македонска пијанистка Даница Стојанова. НА програмата беа изведени дела од македонски композитори Ристо Аврамовски- "Прва исповедна молитва", Томислав Зографски - "Свита за пијано" и Гоце Коларовски - "Свита за пијано", како и од Фредерик Шопен "Мазурки оп. 24" и Николај Медтнер "Соната реминесценца Оп.38 бр. 1" Стојанова со својата интерпретација измами долги аплаузи а на бис ја исполни "Елегијата" од Сергеј Рахмањинов.

Даница Стојанова пред публиката во Центарот ја претставија и поздравија Елена Драгостинова, од име на Музичкиот центар "Борис Христов" и Васко Шутаров од име на македонскиот Културно-информативен центар, кој беше и организатор на овој концерт.

Концерт на познатата македонска пијанистка Даница Стојанова (снимка)
Концерт на познатата македонска пијанистка Даница Стојанова (снимка)
Концерт на познатата македонска пијанистка Даница Стојанова (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31