КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Женската фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети

На 12-ти Април 2018 година, во галеријата на КИЦ на РМ во Софија, се отвори изложбата „Женската фрагилност и/или моќ“ на младата македонска уметница Шкипе Мехмети. Изложбата ја отвори д-р Сашко Насев, а публиката ја поздрави и самата авторка. Изложбата се состои од 22 графики работени во техниката сува игла. Отварањето на изложбата помина во позитивна атмосфера со многу гости од уметничкиот и културниот свет на Софија, ликовни уметници од различни генерации, новинари, дипломати и други.

Изложба „Женската фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети (фотографија)
Изложба „Женската фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети (фотографија)
Изложба „Женската фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети (фотографија)
Изложба „Женската фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30