КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Внатрешен сјај“ на Александра Богоеска во КИЦ на РСМ во Софија

Изложба „Внатрешен сјај“ на Александра Богоеска (фотографија)

На 18 јули 2023 во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија беше отворена изложбата „Внатрешен сјај“ на Александра Богоеска. Изложбата се состои од 11 скулптури изработени од мермер и травертин.

На отворањето на изложбата, за значењето на делата и дејноста на Александра Богоеска, говореа директорот на КИЦ во Софија д-р Сашко Насев и амбасадорката на Северна Македонија во Бугарија Н.Е. Агнеза Руси-Поповска.

На настанот, освен љубителите на ликовната уметност, присуствуваа и уметници, културни дејци и поети, а поетесата Маја Панајотова кон крајот на официјалниот дел од вечерта рецитира своја стихотворба, посветена на градот Скопје.

Вечерта помина во позитивно расположение, а посетителите изразија задоволство од квалитетот на делата од изложбата на Александра Богоеска.

Настани

18 Jul 2023 - 18:30

Во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија, на 18 јули 2023 со почеток од 18:30 часот, ќе биде отворена изложбата на скулптури со наслов „Внатрешен сјај“ на Александра Богоеска.

Делата од изложбата се изработени од камен, а поконкретно од мермер и травертин. Авторката преку содржината на своите дела...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31