КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Сведоштва за Богомилите"

На 13 април, во Бугарската Академија на Науки се отвори изложба со наслов "Сведоштва за Богомилите".

Изложбата беше дел од заедничкиот проект помеѓу МАНУ и БАН "Богомилското движење и богомилската книжевност".

Настанот го отвори академик Стефан Воденичаров, претседател на БАН а од македонска страна свои обраќања имаа проф. др. Вера Стојчевска-Антиќ и проф. др. Маја Ангеловска-Панова.

Изложба "Сведоштва за Богомилите" (фотографија)
Изложба "Сведоштва за Богомилите" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31