КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија

На 22 ноември 2018 година, во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија се отвори изложбата „Мал формат“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија, како дел од програмата на Министерството за култура на Република Македонија за 2018 година. Повеќе автори од сите генерации членови на ДЛУМ се претставија со слики, графики, скулптури...Специфично за оваа изложба е тоа што таа веќе беше во Пловдив, а веднаш по отварањето во Софија доби покана да биде пренесена и во галеријата во Банско.

Изложбата ја отвори и зборуваше за историјатот и значењето на ДЛУМ, д-р Сашко Насев, а повеќето дипломати, ликовни уметници и пријатели на КИЦ од име на Амбасадата ги поздрави г-дин Марјан Ѓорчев. Во име на ДЛУМ се заблагодари секретарот Деан Иванов-Маргуш.

Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Изложба „Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31