КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Документарниот филм "Вања

Од 9 до 19 мај, на Софискиот Универзитет и неколку други локации во Софија, се одржа традиционалниот Меѓународен филмски фестивал за културно наследство "Идоли", на кој Културно-информативниот Центар на Р. Македонија се претстави со документарниот филм "Вања, со маки сум се родила", посветен на легендата на македонската народна музика Вања Лазарова.

Документарниот филм "Вања (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31