КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија"

Од 13 до 15 мај, во соработка со ИК "Макавеј" од Скопје, се одржа традиционалната, деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија". Беа претставени книжевни портрети на Веле Смилевски за чие дело зборуваа Бранко Цветковски и Санде Стојчевски и портрет на доајенот на македонската книжевност за деца Стојан Тарапуза, за кого зборуваше проф. др. Кристина Николовска.

Македонската книжевна делегација, освен овие познти писателски имиња, беше во вистински репрезентативен состав: Раде Сиљан, Весна Ацевска, Иван Антоновски, Диме Ратајковски, Борче ПАнов и проф. Илија Велев. Традиционалната награда за промоција и афирмација на маедонската литература "Македонски книжевен Дедал" ја доби познатиот бугарски поет, литературен критичар и книгоиздател Иван Гранитски.

Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)
Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)
Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)
Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)
Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)
Деветта по ред "Македонска книжевна визита во Софија" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31