КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

НАСТАНИ

27 Feb 2024 - 18:30

Во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија на 27 февруари 2024, со почеток од 18:30 часот, ќе се одржи промоцијата на романот „Боксерот од Ново маало“ од Владимир Плавевски.

На настанот посветен на македонскиот писател, новоиздадената преведена книга ќе биде претставена од страна на бугарскиот издавачот и книжевен критичар Пламен Тотев (Издавачка куќа „Персеј“), како и од страна на преведувачите Маријан Петров и Тања Попова.

***

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

Повеќе за Република Северна Македонија

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29