КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Македонскиот џез состав СЕТСТАТ ќе настапи на фестивалот АЛАРМА ПАНК-ЏЕЗ во Софија

Софија лајв клуб
20 Apr 2022 - 21:30

Сетстат, препознатливата македонска група која свири современ џез, ќе одржи свој концерт на сцената на „Софија лајв клуб“ на 20 април 2022, по отворањето на вратите од 20:00 часот.

Владан Дробицки - тромбон, Васко Бојаџиски - тенор и алт саксофон, Панче Бујуклиев - клавијатури, Павел Дробицки - бас и Гоце Наумов - тапани ќе ги свират за прв пат пред публика композициите од нивниот единаесетти албум. Албумот излегува наскоро (околу 20 април 2022) со етикетата на PMG Jazz.

Концертот е втора епизода од серијата на "Аларма Панк-Џез" фестивалот на Бугарското Национално Радио, посветенa на размената и зближувањето на џез сцените од Бугарија и Северна Македонија, на којшто партнер по традиција е и Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија.

Повеќе информации за настанот можете да најдете на https://www.facebook.com/events/826370794951316

Билети на https://epaygo.bg/9174845934 или на касите на EasyPay

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30